História blumentálskeho zboru 2. časť

4.3.2008 autor beckari

pokračovanie 1. časti histórie blumentálskeho zboru

V roku 1989 sa v letných mesiacoch konala prvá zborová stanovačka, súčasťou ktorej bolo aj účinkovanie v Starej Turej a priateľský futbalový turnaj medzi Béčkarmi a Staroturancami. Trasa stanovačky viedla cez Javorinu do Karpát.

Stanovačka

Po Nežnej revolúcii sa zmenila aj situácia spevokolu, nebolo potrebné sa schovávať pri všetkých aktivitách mimo kostola. Aj nacvičovať na fare sa dalo bez obáv.
Na blumentálsku faru prišiel pán farár Herényi a poskytol spevokolu financie na zakúpenie gitary a syntetizéra. V tomto období mal spevokol približne 25 stálych členov. V takomto zložení sa zúčastnil na nultom ročníku festivalu New Sacrosong. V tomto čase zbor organizoval výlety či už za kultúrou (opera vo Viedni) alebo do prírody.

V máji v roku 1990 štafetu vedúceho spevokolu prevzal Michal Ginzeri. V lete časť zboru navštívila TAIZÉ vo Francúzku. Spevokol sa naďalej zdokonaľoval, obohacoval spevom sväté omše, účinkoval na ďalších dvoch ročníkoch festivalu New Sacrosong. Každé leto organizoval chatovačku na Orave v Zuberci, kde sa vyskytla príležitosť „preliezť“Roháče. Nasledujúci rok na Liptove v Jasnej vidieť a „prešlapať si“ v Nízke Tatry a ďalší rok Hornú Maríkovú.
Spevokol účinkoval i na dvoch rozhlasových svätých omšiach, spolupodieľal sa spevom na svätej omši so svätým otcom Jánom Pavlom II na vajnorskom letisku. Usporadúval pravidelné mesačné štvrtkové adorácie v duchu Taizé.

V roku 1994/95 sa stala vedúcou Eva Schwarzová Ginzeriová. Zbor sa rozrástol na asi 35 členov.
Opäť nasledovali v lete chatovačky na Orave aj s pánom farárom, v Hornej Maríkovej, Jasnej a Rejdovej, taktiež s pánom farárom.

Na chate s pánom farárom

Okrem pravidelného spievania na nedeľných svätých omšiach o 9:00 a utorňajších mládežníckych svätých omšiach o 18:00 spevokol opätovne účinkoval na rozhlasových a televíznych svätých omšiach vysielaných z Blumentálskeho kostola. Taktiež pokračoval v začatej tradícii štvrtkových Taizé adorácií.

Star� béčkari

„starí béčkari“

Pridané do kategórie zbor | Trackback | del.icio.us| vybrali.sme.sk

Zháňate parfemy? Doporučujeme obchod internetova parfumeria - zľavy na parfémy, doprava zdarma parfuméria. Chorvátsko 2010? Najlepšia dovolenka je v Chorvátsku. Najkrajšie miesta, pláže a letenky Chorvatsko. Máte radi pizzu? Nechajte si ju doviezť k Vám domov donáška pizze rozvoz a online objednávka pizze. Potrebujete eshop? Tvorba webstránok, internetový obchod optimalizovaný pre vyhľadávače. Do 24 hodín predávate.