Benefičný koncert vďaky

3.4.2009 autor beckari

Cari amici! Siete tutti cordialmente benvenuti al nostro concerto! Po slovensky to znamená: Drahí priatelia, všetkých Vás srdečne vítame na našom koncerte. – týmito slovami sme sa prihovárali našim talianskym priateľom v Casale Monferrato, kam sme prišli na pozvanie nášho bývalého kaplána a dobrého priateľa Braňa Popelku.

Koncert v Casale Monferrato v roku 2005 bol jeden z našich prvých. Odvtedy sme koncertovali na rôznych miestach a pri rôznych príležitostiach, ale tento dnešný koncert je pre nás výnimočný z viacerých dôvodov.
Mnohí z vás iste vedia o ťažkej autohavárii, ktorá sa stala našim priateľom z Talianska na ceste k nám, na Slovensko. Tri osoby pri nej utrpeli vážne zranenia – náš Braňo, Luisa – len 12-ročné dievčatko a Simona – mama …., sa zotavila z menej závažných zranení rýchlo a teraz už je doma so svojou rodinou.
Toto sa stalo 25. apríla a vtedy sme zamýšľali zorganizovať tento koncert ako modlitbové stretnutie za ich uzdravenie. Sme šťastní, že dnes už môžeme ďakovať Pánovi, že sa ich zdravotný stav zo dňa na deň viditeľne zlepšuje.

Druhým výnimočným dôvodom je aj to, že sa vďaka výdobitkom modernej techniky podarilo prekonať jazykové, technické, organizačné, vzdialenostné a iné bariéry a že teraz môžeme povedať „Ciao tutti“ našim priateľom, ktorí sledujú tento koncert cez internet priamo v Casale.

Tretím dôvodom je, že dnes je piatok trinásteho… a to znamená, že včera bol štvrtok dvanásteho… A presne 12. júna pred deviatimi rokmi bol Braňo vysvätený za kňaza.

Dosť bolo slov, prejdime k tomu prečo sme sa stretli – začnime ďakovať Pánovi hneď prvou piesňou „Ty si mojou láskou“.
Pokračovať budeme ďaľšími slovenskými skladbami: „S Tebou, Pane, nie som sám“, sólo zaspievajú Andrej Klapka a Meri Kohútová; a „Niet väčšej lásky“ – tu sa predstavia Tatiana Klapková a Mary Králiková.
Želáme Vám krásny duchovný a umelecký zážitok.

1. Pieseň Ty si mojou láskou:

Ty si mojou láskou - Koncert Vďaky (www.beckari.sk) HD video

2. S Tebou, Pane, nie som sám

S Tebou Pane - Koncert vďaky (www.beckari.sk) HD video.

3. Skladba Niet väčšej lásky:

Niet väčšej lásky - Koncert Vďaky (www.beckari.sk) HD video

Po našich dvoch návštevách v Casale Monferrato sa náš repertoár obohatil aj o talianske piesne.
Zaspievame Vám teraz dve talianske a jednu latinskú pieseň. Tá prvá „Salve Regina“ sa tešila veľkej obľube práve v Casale. A preto ju venujeme Vám, milí naši talianski priatelia.

Druhá zazneje pieseň „Credo“, ktorá je vyznaním našej viery. Sólo zaspievajú Peťo Zajíček, Meri Kohútová, Milan Hudák, Andrej Klapka.
Blok uzavrie nádherná pieseň „Veni Domine“, ktorá je inšpirovaná gregoriánskym chorálom. Spolu s celým zborom Vám ju zaspievajú Tatiana Klapková a Mary Králiková.

4. Talianska pieseň Salve Regina:

Salve Regina - Spevacky zbor beckari (www.beckari.sk) HD video

5. Pieseň Credo od Gen Rosso:

Credo - Koncert Vďaky (www.beckari.sk) HD video

6. Veni Domine

Veni Domine - Spevacky zbor beckari (www.beckari.sk) HD video.

V nasledujúcom bloku zmeníme žáner a odznejú piesne „acappella“.
Prvou bude „Ave Maria“ z pera Patricka Killeena, súčasného írskeho skladateľa sakrálnej hudby. V druhej piesni sa presunieme o niekoľko storočí naspäť a zaspievame vám modlitbu „Otče náš“ v staroslovienčine; autorom je Nikolaj Kedrov. Túto pieseň venujeme Braňovi.

7. Ave Maria

Ave Maria - Spevacky zbor beckari (www.beckari.sk) HD video.

8. Otče náš

Otče náš - Kedrov (Spevacky zbor www.beckari.sk) HD video.

V obdarovávaní pokračujeme aj ďalej. Nasledujúcu pieseň „Every Day“ sme si pripravili špeciálne pre Luisu. Sólo zaspievajú Peťo Zajíček a Mary Králiková.
Blok doplníme piesňami v štýle praise & worship: vypočujete si „Glory to the King“ – sólo zaspieva Helenka Bilčáková, a po nej to bude pieseň „I love you Lord“

9. High school musical 2 - Every Day

10. Glory to the King

11. Skladba I Love You Lord:

I Love You Lord - Koncert Vďaky (www.beckari.sk) HD video

Náš benefičný koncert sa chýli ku koncu.
Chceme sa Vám poďakovať, že ste prijali pozvanie a prišli ste spolu s nami ďakovať Bohu za to, že vyslyšal naše modlitby.
Pred pár týždňami nás zasiahla správa o autonehode a mnohých z nás sa to veľmi dotklo. Boh nám však aj v takých situáciach ponúka riešenie. To najmenej a zároveň najviac, čo sme mohli urobiť, bolo vytvorenie spoločenstva modlitby. Sami sme boli prekvapení tou úžasnou silou. Toto nám dáva nádej, že Boh nás nenecháva samých v akejkoľvek situácii. Sme mu vďační aj za to, že utužil naše priateľstvá a naučil nás ešte viac vnímať potreby ľudí, ktorých máme vedľa seba.
A práve preto by sme nechceli zostať „len“ pri duchovnej podpore. Výťažok z tohto koncertu chceme ponúknuť Braňovi, Luise a ich rodinám na úhradu liečebných nákladov. Ak nás v tom chcete podporiť, môžete tak urobiť formou dobrovoľného vstupného.

Iste poznáte príbeh o Mojžišovi a židovskom národe v egyptskom zajatí. Boh k nim hovoril cez mnoho znamení a oni neverili, že stojí pri nich. Napokon však pochopili Božiu vôľu a on odmenil ich dôveru.
Zaspievame Vám teraz pieseň, ktorá je titulnou skladbou k rozprávke Princ Egyptský. Spieva sa v nej o tom, že zázraky sa dejú, ak máme vieru. Touto piesňou, ktorá má názov „When you believe“ by sme aj my chceli vyjadriť našu vieru v úplné uzdravenie Braňa a Luisy. Sólo spievajú Mary Králiková, Helenka Bilčáková, Tatiana Klapková.

Dnes večer Vám spieval Blumentálsky spevácky zbor; hrali Janko Kadera na klavíri, Miško Bilčák na gitare, Ďuri Kadlečík na basgitare. Dirigovali Mária Polláková a Helenka Bilčáková a to všetko pod vedením Mary Králikovej.

12. When you believe

13. Shout to the Lord

Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli zorganizovať tento “benefičný koncert”, od tvorby plagátu koncertu, cez profesionálne ozvučenie koncertu, spevákom, hudobníkom, zvukárom, kameramanom, tlmočníkom, technikom, ktorí pomohli s priamym prenosom pre priateľov v Taliansku, Gabike za úžasné tričká a samozrejme našim konferenciérom a konferenciérkam :).

Pridané do kategórie video, koncert | Trackback | del.icio.us| vybrali.sme.sk

Zháňate parfemy? Doporučujeme obchod internetova parfumeria - zľavy na parfémy, doprava zdarma parfuméria. Chorvátsko 2010? Najlepšia dovolenka je v Chorvátsku. Najkrajšie miesta, pláže a letenky Chorvatsko. Máte radi pizzu? Nechajte si ju doviezť k Vám domov donáška pizze rozvoz a online objednávka pizze. Potrebujete eshop? Tvorba webstránok, internetový obchod optimalizovaný pre vyhľadávače. Do 24 hodín predávate.